Tel: +45 70 70 73 10CASCASONLINE

Glas- og plast affald

Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvordan affald skal sorteres. Hvad skal i hvilke beholdere, hvilket affald er farligt og hvad kan genanvendes?

Som udgangspunkt kan både glas- og plast affald genanvendes. Men det kræver visse foranstaltninger for at kunne lade sig gøre. Hos Cas Cas Gruppen A/S kan vi levere og tømme beholdere til Jeres glas- og plastikaffald.

Hvordan sorteres glas?

Skal glas gå til genanvendelse er det vigtigt, at det korrekte glas smides ud i glasbeholderen. Herunder kan I se en liste over hvilket glas, der kan smides i beholderen:

Selvom listen ikke syner af meget, findes der en del forskellige typer af glas beholderen kan tage imod.

Obs: I må ikke smide vinduesglas, spejle, medicinglas, pyrexglas, porcelæn og lervarer, el- og glødepærer, krystalglas samt forurenet glas ud i glasbeholderen. Forurenet glas er eksempelvis et glas der har indeholdt rødkål, og er ikke skyllet inden udsmidning.

Hvilket plast kan benyttes til genanvendelse?

Plast kommer i et hav af forskellige størrelser, farver og ikke mindst forskellige hårdhedsgrader. Her kan I se en liste over hvilke typer af plastik, der kan bruges til genanvendelse:

Obs: Skal plast kunne genanvendes må plasten i beholderen ikke være forurenet med eksempelvis madrester eller være blandet med eksempelvis metal- eller nylontråde, tekstiler og papir. Plasten skal være helt ren. Derudover er plast til genanvendelse ikke pvc produkter som eksempelvis tagrender, elektrikerrør eller kabelbakker.

TOP